چه پرده ای برای خانه شما مناسب است؟
اگر خانه شما کوچک است پیشنهاد می شود که از پرده پذیرایی با رنگ روشن و پارچه های سبک مانند تور و حریر، به ویژه حریرهای هم رنگ دیوار، استفاده کنید. این پرده ها در عین شیک بودن و سادگی، این امکان را برای شما فراهم می کنند که از حداکثر نور طبیعی برای نوردهی فضای مورد نظر خود استفاده کنید. همان طور که می دانید به کارگیری رنگ های روشن و استفاده از نور زیاد باعث می شود که خانه شما بزرگ تر به نظر برسد. بنابراین برای خانه های کوچک هرگز نباید از پرده هایی با پارچه های ضخیم، سنگین و طرح دار با گل های بزرگ و شلوغ استفاده کنید. پارچه های مخمل نیز انتخاب مناسبی برای خانه های کوچک نیستند.
اگر سقف خانه شما کوتاه است، نباید از والان و کتیبه های شلوغ و پر نقش و نگار استفاده کنید؛ به جای آن می توانید به سراغ قاب های چوبی ساده و ظریف رفته و به این ترتیب باعث بلندتر به نظر رسیدن ارتفاع سقف سالن پذیرایی خانه خود شوید. همچنین می توانید قد پرده را بلندتر از پنجره تان، از سقف تا کف زمین، در نظر بگیرید و با ایجاد خطای دید کاری کنید که سقف خانه تان بلندتر به نظر برسد.
در صورت کم نور بودن خانه تان باید حتما از پرده های نازک و ظریف مانند پرده های حریر و توری استفاده کنید. اصلی ترین دلیل استفاده از پرده، کم کردن نور محیط است و طبیعتا وقتی فضای مورد نظر شما کم نور است نیازی به استفاده از پرده های ضخیم با رنگ های تیره نیست.
اگر سالن پذیرایی خانه شما پنجره های چند تکه دارد، به طور مثال روی یک دیوار دو پنجره با فاصله نسبتا کم دارید، می توانید از یک پرده عریض تر برای هر دو پنجره استفاده کنید. به این ترتیب خانه تان بزرگ تر به نظر می رسد. این مدل پرده بسیار شیک تر و زیبا تر از استفاده از چند پرده کوچک و جدا برای پنجره ها است.
اما اگر فاصله این دو پنجره زیاد باشد، دیگر نمی توان از این ترفند استفاده کرد. در این صورت برای پر کردن فضای خالی بین پنجره ها می توانید تابلویی روی دیوار نصب کرده یا از دکور و سنگ های آنتیک استفاده کنید.
برای سالن هایی که پنجره های کوچکی دارد، فرقی نمی کند که پنجره ها کوتاه باشد یا قدی، در هر صورت بهتر است از پرده های بلند از سقف تا کف زمین استفاده کنید. پرده های کوتاه بیشتر برای فضاهایی مانند اتاق خواب مناسب هستند تا سالن پذیرایی. علاوه بر طول پرده، بهتر است هنگام دوخت پرده های پذیرایی کمی هم عرض پرده را بیشتر از عرض پنجره در نظر بگیرید.
انتخاب رنگ مناسب برای پرده به دکوراسیون داخلی سالن پذیرایی شما بستگی دارد. بهتر است اگر از مبلمان و فرش های پر نقش و نگار و شلوغ استفاده کرده اید، از پرده های ساده استفاده کنید و برعکس؛ اگر در طراحی دکوراسیون سالن پذیرایی منزل خود از مبل های تک رنگ و فرش هایی با طرح و نقش خلوت تر استفاده کرده اید، به سراغ پرده های سلطنتی کلاسیک بروید.
برای سالن هایی که در دکوراسیون آن ها از یک یا دو رنگ استفاده شده است، بهتر است پرده هایی با رنگ های شاد به کار ببرید و از همان رنگ در کوسن و رومیزی و ... نیز استفاده کنید تا یک هارمونی در خانه خود به وجود آورید.
شما می توانید ضمن دریافت مشاوره رایگان از آقای پرده، آلبومی از انواع نمونه پرده های پذیرایی را مشاهده کرده و پرده مناسبی برای سالن پذیرایی منزل خود تهیه کنید. به این منظور می توانید با شماره های 09122726154 و 09902918257 تماس حاصل فرمایید.
منبع: اطلاع نیوز
صدها سال است که انسان ها به کمک بازتاب نور خورشید در طی روز و استفاده از نور فانوس در شب ارتباط برقرار کرده است. سیگنال دهنده های نیروی دریایی هنوز هم به کمک چراغ های چشمک زن قدرتمند برای انتقال پیام های رمزگذاری شده به کشتی های دیگر استفاده می کنند. ارتباطات نوری محدود به نقاط و خطوط ساده نوری نشده است.این واقعیت جالب است که الکساندر گراهام بل اندکی پس از اختراع تلفن خود دستگاهی را به نام “فوتوفون” اختراع کرد. فوتوفون بل، پرتوی بازتاب شده ی نور خورشید را بر روی یک دتکتور سلنیومی در فاصله چند صد متری متمرکز می کرد.
درواقع فوتوفون،یک وسیله ارتباطی با قابلیت تراگسیل صدا از طریق یک پرتو نور بود.
با این دستگاه ، بل میتوانست یک پیام صوتی را از طریق پرتوی نور منتقل کند. این ایده برای سالهای طولانی باقی ماند. اخیرا ، ایده انتقال نور از طریق فیبر نوری نازک دوباره زنده شده و در فناوری ارتباطات مورد استفاده قرار می گیرد.
استفاده از نور به عنوان موج حامل در فیبر نوری نسبت به حامل های موج رادیویی برتری هایی از قبیل پهنای باند بسیار وسیع تر و مصونیت از تداخل الکترومغناطیسی دارد.
همچنین از فیبر های نوری برای انتقال نور به مکان های غیرقابل دسترس استفاده می شود . استفاده از ابزارهای دارای فیبر نوری در صنعت بسیار رایج است و اهمیت آنها به عنوان ابزارهای تشخیصی در پزشکی اثبات شده است.
اخیراً فناوری فیبر نوری به یک سیستم ارتباطی با قابلیت های بسیار عظیم تبدیل شده است.
یکی از ویژگی های چنین سیستمی ، توانایی آن در انتقال هزاران مکالمه تلفنی ، چندین برنامه تلویزیونی و سیگنال های بیشمار بین ایستگاه ها از طریق یک یا دو فیبر نوری انعطاف پذیر و نازک است. بدون شک به دلیل ظرفیت فوق العاده حمل اطلاعات ( پهنای باند) سیستم فیبر نوری ، دستگاه هایی نظیر تلویزیون دو طرفه طراحی شده است که قبل از توسعه فیبر نوری بسیار پرهزینه بوده است.
علاوه بر ارائه پهنای باند بسیار گسترده ، سیستم فیبر نوری دارای کابل های بسیار نازک و سبک وزن است. فیبر نوری به همراه محافظش معمولاً ?.? میلی متر قطر دارد ، اما می تواند با یک دسته سیم مسی به قطر ?.?? سانتی متر که اکنون برای حمل همان مقدار سیگنال استفاده می شود ، جایگزین شود.
انتشار نور در فیبر نوری مستلزم این است که نور کاملاً درون فیبر محدود شود.
این امر با انعکاس داخلی کامل و انکسار مداوم انجام می شود.
سه نوع فیبر نوری وجود دارد که بر اساس مدل پخش نور توسط آنها، طبقه بندی می شوند:
?. فیبر نوری تک حالتی یا سینگل مد (Single-mode)
?. فیبر نوری چند حالتی یا مالتی مد (Multimode)با ضریب شکست پله ای
?. فیبر نوری چند حالتی یا مالتی مد (Multimode)با ضریب شکست مرحله ای
?.فیبرهای نوری ریزساختار(microstructured) نوع جدیدی ازفیبر های نوری هستند که با سه مورد فوق تفاوت هایی دارند. تفاوت اصلی این دو ، در روش کنترل نور می باشد.
استفاده از انواع مختلف فیبرهای نوری برای برقراری ارتباط ، به شناخت صحیح آنها وابسته است. مهندسان ارتباطات یا تکنسین های شبکه ، قبل از طراحی شبکه ای ازفیبر های نوری باید به خوبی از اصول اولیه فیبر های نوری و کارایی آنها آگاهی داشته باشند تا بتوانند به خوبی تصمیم گیری کنند.
شناختن فیبر های نوری به شما کمک می کند تا براساس نیاز خود یک تصمیم هوشمندانه بگیرید.
ما قصد داریم داده ها را با استفاده از نور انتقال دهیم. از این رو ، از فیبرهای نوری استفاده می کنیم . فیبر های نوری کابلهای مخصوصی هستند که می توانند پرتوی نور را هدایت کنند.
برای درک رفتار امواج الکترومغناطیسی در موج برها ، از نظریه ای استفاده می کنیم که به عنوان تئوری حالت شناخته می شود. تئوری حالت در اصل امواج الکترومغناطیسی را بر اساس طول موج به حالت های مختلف طبقه بندی می کند. شما می توانید در ادامه ی این مقاله تئوری حالت نور را یاد بگیرید.
فیبر نوری تک حالتی یا سینگل مد (Single-mode)
همان طور که از نام آن پیدا است ، این نوع فیبر نوری تنها یک حالت نور را منتقل می کند. به عبارت دیگر ، می تواند تنها یک طول موج از نور را در طول خود حمل کند.
این طول موج معمولاً ???? نانومتر یا ???? نانومتر است.
ممکن است شما فکر کنید که این امر ، قابلیت انتقال اطلاعات را محدود می کند. اما فیبر نوری تک حالتی بسیار بهتر ازفیبر های نوری چند حالتی کار می کند زیرا پهنای باند بیشتری دارد و بنابراین سرعت آن بی نظیر است.
جالب است که بدانید فیبر های تک حالتی بعد ازفیبر های چند حالتی به وجود آمده اند. درواقع آنها جدیدتر از کابل های چند حالتی هستند.
این کابل ها می توانند با داشتن یک هسته کوچک فقط یک حالت نور را انتقال دهند. درواقع می توانیم بگوییم که در اصل قطر هسته به اندازه ی طول موج نوری است که از آن عبور می کند.
فقط لیزرها به عنوان منبع نور استفاده می شوند. نور مورد استفاده درفیبر های تک حالتی در بخش مرئی طیف قابل رویت نیستند.
از آنجا که نور در یک مسیر مستقیم حرکت می کند ، تلفات کمتری دارد و می توان از آن در برنامه هایی که به مسافت طولانی تر نیاز دارند استفاده کرد.
یک نقطه ضعف فیبر تک حالتی این است که جفت شدن آنها سخت است.
فیبر نوری چند حالتی یا مالتی مد (Multimode)
همانطور که از نام آن پیدا است ، این نوع ازفیبر های نوری اجازه می دهند تا چندین حالت نور در امتداد محور آنها حرکت کنند.
برای توضیح بیشتر می توانیم بگوییم ، آنها می توانند این کار را با داشتن هسته قطورتر انجام دهند.
طول موج امواج نور درفیبر های چند حالتی در طیف مرئی از ??? تا ???? نانومتر قرار دارند.
بازتاب امواج داخل فیبر چند حالتی در هر حالت با زوایای مختلفی اتفاق می افتد. در نتیجه ، بر اساس این زاویه ها ، تعداد بازتاب ها می توانند متفاوت باشند.
از آنجا که اساس فیبر نوری برای برقراری ارتباط ، بازتاب داخلی است ، تمام حالت های دارای زاویه حادثه که باعث انعکاس کامل داخلی نمی شوند ، توسط روکش جذب می شوند.
ما می توانیم حالتی با مرتبه بالاتر داشته باشیم ، امواج عرضی بر محور موجبر موج می توانند بارها منعکس شوند. در حقیقت ، به دلیل افزایش بازتاب در زوایای غیرمعمول ، حالت های مرتبه بالاتر می توانند کاملاً درون کابل از بین بروند.
حالت های دارای مرتبه پایین نسبتاً عرضی یا حتی کاملاً مستقیم اند و از این رو نسبتاً بهتر هدایت می شوند.
دو نوع فیبر نوری چند حالتی وجود دارد:
ضریب شکست هسته مولتی مد در کل کابل یکنواخت است.
ضریب شکست هسته از شعاع مرکزی تا سطح آن تغییر می کند.
اگر به شکل فیبر های چند حالتی با ضریب شکست پله ای و مرحله ای نگاه کنید ، متوجه خواهید شد که امواج موجود در فیبر چند حالتی با ضریب شکست پله ای در زمانهای مختلف به یک نقطه واحد می رسند. این امر به این دلیل است که حالت های مختلف ،سرعت های مختلفی دارند. در نتیجه این امر باعث کاهش پهنای باند می شود. به این کار پراکندگی یا تحریف میانی گفته می شود.
با این حال ، این مسئله با استفاده ازفیبر های مالتی مد با ضریب شکست مرحله ای قابل کاهش است.
اینها انواع جدیدی از کابل های فیبر نوری هستند. آنها مفهومی کاملاً متفاوت از استفاده از نور برای برقراری ارتباط را بیان می کنند. در انواع فیبر های نوری که در بالا به آنها اشاره شد ، انتقال نور به دلیل وجود بازتاب کلی داخلی و شاخص های انکسار هسته و روکش انجام می شد. درفیبر های نوری ریزساختار ، از ساختار فیزیکی موج بر در مقیاس نانو برای هدایت نور استفاده می شود.
انواع مختلف فیبر های نوری ریزساختار عبارت اند از:
• کریستال های فوتونی
•فیبر های Air-clad یا double-clad
•فیبر های فرنل
منابع :
https://physicsabout.com/fiber-optic/
https://technobyte.org/types-of-optical-fibers-structure-of-optical-fibers/
The post چه کسی فیبرهای نوری را اختراع کرده است؟ appeared first on فروشگاه اینترنتی نود - Node Shop.
ایمپلنت دندان
اگر تا به حال دندان از دست داده باشید یا افرادی را بشناسید که به دنبال جایگزینی دندان های از دست رفته شان هستند ، حتماً نام ایمپلنت دندان به گوشتان خورده است. ایمپلنت دندان یکی از نوین ترین و پر طرفدارترین روش های جایگزینی دندان های از دست رفته یا پوسیده است. در این روش از یک پایه فلزی در داخل استخوان فک استفاده می شود. این پایه حکم همان ریشه دندان را خواهد داشت و سپس روکش دندانی بر روی آن سوار می شود. ایمپلنت به طور کلی محبوبیت زیادی دارد که با هم به علت آن را در زیر بررسی می کنیم.
نسیم آنلاین: اگر تا به حال دندان از دست داده باشید یا افرادی را بشناسید که به دنبال جایگزینی دندان های از دست رفته شان هستند ، حتماً نام ایمپلنت دندان به گوشتان خورده است. ایمپلنت دندان یکی از نوین ترین و پر طرفدارترین روش های جایگزینی دندان های از دست رفته یا پوسیده است. در این روش از یک پایه فلزی در داخل استخوان فک استفاده می شود. این پایه حکم همان ریشه دندان را خواهد داشت و سپس روکش دندانی بر روی آن سوار می شود. ایمپلنت به طور کلی محبوبیت زیادی دارد که با هم به علت آن را در زیر بررسی می کنیم.
متخصص ایمپلنت دندان
مانند هر تخصص دیگری ایمپلنت نیز یکی از شاخه های تخصصی در عرصه دندان پزشکی به حساب می آید. بنابراین نیاز به متخصص مربوط به خود را دارد. متخصص ایمپلنت کسی است که مطالعه ، آموزش و تحقیقات طولانی مدت و در این زمینه را داشته و مانند دندان پزشک عمومی به کلیه زمینه های دهان و دندان اشراف ندارد ولی به طور اختصاصی در زمینه ایمپلنت دندان مهارت کافی دارد و معمولاً در مراکز تخصصی ایمپلنت نیز مشغول به کار هستند.
اجزای ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان از سه قسمت اصلی تشکیل می شود. در نظر داشته باشید که این سه قسمت همیشه ثابت نیستند. به عنوان مثال مینی ایمپلنت ها از دو قسمت تشکیل می شوند. اما نکته ای که مهم است این است که این سه قسمت سه رکن اصلی ایمپلنت و در اغلب آن ها ثابت هستند.
این سه قسمت شامل فیکسچر ، اباتمنت و تاج دندان هستند.
فیکسچر پایه فلزی ایمپلنت است که باید در داخل استخوان فک چفت و محکم شود و قرار است ریشه جدید دندان مصنوعی باشد. بنابراین بار اصلی ایمپلنت بر دوش آن است و بسیار مهم است که توسط متخصص به درستی کاشته شود.
اباتمنت عضو میانی یا همان رابط در ایمپلنت دندان است. از این رو به آن رابط می گویند به واسط ارتباطی میان پایه و روکش دندان است و این دو قسمت اصلی را به یکدیگر متصل می کند.
روکش یا همان تاج دندان که بار زیبایی ایمپلنت دندان را به دوش می کشد ، محصول نهایی است که بیرون از لثه برای نمایش باقی می ماند. روکش های ایمپلنت به طور مختص برای هر شخص متناسب با ظاهر دندان های طبیعی وی تهیه و تولید می شوند. از این رو از منظر طبیعی بودن در سطح بالایی قرار دارند.
مراحل انجام ایمپلنت دندان
ایمپلنت یکی از طولانی ترین عمل های دندان به حساب می آید. حال با هم پروسه انجام صفر تا صد آن را بررسی می کنیم.
در ابتدا فرد پس از تشخیص اینکه ممکن است به ایمپلنت دندان احتیاج داشته باشد به مرکز تخصصی ایمپلنت و نزد یک متخصص مربوطه مراجعه می کند. بعد از بررسی های لازم و مشاهده عکس ها و رادیولوژی های مربوط به دندان تصمیم نهایی با مشورت متخصص اتخاذ می شود. در صورتی که پیش نیاز هایی قبل از عمل مورد نیاز باشد ابتدا باید آن ها را رفع و رجوع کرد. یکی از این موارد احتمال کمبود استخوان در منطقه تحت عمل است. از آنجایی که مستقیماً با استخوان فک سر و کار داریم باید استخوان فک به میزان کافی وجود داشته باشد و در غیر این صورت پیش از انجام ایمپلنت دندان باید پیوند استخوان انجام شود تا میزان استخوان به حد کافی برسد.
همچنین پیش نیاز دیگر این است که اگر قرار است ایمپلنت به جای دندان پوسیده این جایگزین شود ، آن دندان کشیده شود.
بعد از رفع همه این موارد در نخستین روزی که برای انجام اصل عمل مراجعه می کنید کار با بی حسی موضعی آغاز می شود. هدف نخست دستیابی به استخوان فک است. بنابراین کار با برشی بر روی لثه در منطقه مورد نظر جهت دسترسی به استخوان ادامه می یابد. حال نیاز به یک مته برای ایجاد حفره بر روی استخوان فک می باشد. این حفره باید دقیقاً در جای مورد نظر ایجاد شود تا مبادا صدمه ای به سایر عصب های حساس استخوان بزند و همچنین اندازه آن باید به میزان مناسب باشد تا ایمپلنت بدون مشکل در آن جاسازی شود. پس از محکم شدن فیکسچر در داخل استخوان محافظی بر روی آن گذاشته می شود و سپس بیمار مرخص می شود. اکنون استخوان فک نیاز به چند ماه استراحت برای برقراری پیوند میان پایه و استخوان را دارد. در طول این مدت باید استراحت برقرار باشد و فشاری به ایمپلنت وارد نشود تا از جایش تکان بخورد و ریسک شکستش را بالاتر ببرد. همچنین در طول این مدت تاج دندان مورد نظر فرد در لابراتور تولید می شود.
پس از گذشت زمان استراحت و مراجعه مجدد و بررسی های لازم توسط متخصص جها اطمینان از برقراری پیوند و استحکام وضعیت بین استخوان و پایه به سراغ ادامه ماجرا می رویم.
اکنون نوبت به قراردهی اباتمنت رسیده است. پس دوباره برشی بر روی لثه انجام می شود و اباتمنت همانند پیچ بر روی فیکسچر قرار می گیرد و سپس تاج دندان تهیه شده بر روی آن سوار می شود و بخیه های نهایی و کار تمام است.
در نهایت تذکر های نهایی و توصیه های پزشکی توسط جراح به شما توضیح داده می شود. این توصیه ها جهت بالا رفتن طول عمر ایمپلنت لازم الاجرا است.
فیلم واقعی ایمپلنت
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان
مراقبت های بعد از عمل ایمپلنت دندان معمولاً دو دسته کلی دارند. یکی مراقبت های اولیه و دیگری مراقبت های طولانی مدت.
در مورد مراقبت های اولیه مراقبت از تحت فشار قرار نگرفتن ایمپلنت و همچنین استفاده از مواد غذایی و نرم در همین راستا است.
در مورد مراقبت های طولانی مدت مسواک زدن روزانه ، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهان شویه می تواند بسیار کارساز باشد.
قیمت ایمپلنت دندان
برای اطلاع از جدید ترین قیمت های ایمپلنت دندان به سایت مراجعه کنید.
هزینه ایمپلنت
منبع : نسیم آنلاین
رادیولوژی الف در الهیه
امروزه دندان پزشکی نوین برای تشخیص و درمان، نیازمند رادیولوژی و عکس های متنوع عکس برداری پزشکی است. با وجود تنوع بسیار این عکس ها، دندان پزشکان به سهولت می توانند مشکلات فک و دندان ها را مشخص کنند و به روش درمانی مناسب بپردازند. عکس فتوگرافی، opg و عکس ایمپلنت از متداول ترین عکس های رادیولوژی به کار رفته در دندان پزشکی هستند.
عکس فتوگرافی
در درمان هایی که به تغییر در ظاهر بیمار منجر خواهد شد، بایستی عکس هایی وجود داشته باشد تا روند این تغییرات را ثبت کند. به این نوع عکاسی، فتوگرافی گفته می شود که زیر شاخه ای از عکس برداری پزشکی است.
نحوه انجام فتوگرافی
برای انجام فتوگرافی عکاس حرفه ای و متخصص این امر، در یک آتلیه مناسب، با دوربین عکاسی اقدام به عکس برداری از بیمار می کند. عکس خانم ها بدون آرایش و عکس آقایان با صورت اصلاح شده باید باشد تا پزشک دچار خطای دید نشود.
در طول انجام کار، عکاس نکات متعددی مانند نورپردازی، زاویه دید، پس زمینه، کنتراست، وضعیت سر بیمار، نبود سایه و طبیعی بودن حالت چهره را در نظر دارد. بعد از پایان عکس برداری، عکس ها بدون هیچ روتوش یا اصلاحی، در اندازه های واقعی چهره، همراه با سی دی به پزشک ارجاع می شود.
کاربرد فتوگرافی
عکس فتوگرافی در زمینه های مختلف پزشکی و دندان پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. جراحان پلاستیک، جراحان بینی و دندان پزشکان بیش از سایر تخصص ها از خدمات این نوع از عکس برداری بهره می برند.
پزشک یا دندان پزشک در معاینه اولیه بیمار، او را به بخش فتوگرافی ارجاع می دهد. پس از مشاهده عکس ها، پزشک بهترین شیوه را برای جراحی و یا روش های درمانی دیگر در نظر گرفته و مراحل را برای بیمار توضیح می دهد. برخی از جراحان از عکس های اولیه بیمار استفاده کرده و با طراحی کامپیوتری چهره نهایی او را ترسیم می کنند تا او از نتیجه عمل، تصور درستی داشته باشد.
عکس فتوگرافی ارتودنسی
از کاربردهای مهم فتوگرافی می توان به عکس فتوگرافی ارتودنسی اشاره کرد. دندان پزشک برای داشتن تشخیص درست از وضعیت فک و دندان ها، از عکس های فتوگرافی استفاده می کند. عکس فتوگرافی ارتودنسی در چند وضعیت مختلف مانند رو به رو، فک بالا و فک پایین تهیه می شود.
وضعیت قرارگیری دندان ها در فک و شکل صورت و چانه بیمار در عکس به کمک دندان پزشک می آید تا تصمیم دقیق تری اتخاذ کند. بعد از پایان دوره ارتودنسی، عکس فتوگرافی تجدید می شود تا تغییرات به وجود آمده در فک و دندان ها، به وضوح دیده شود.
عکس فتوگرافی از زوایای مختلف
فایده عکس فتوگرافی
عکس opg
هنگامی که بیمار برای ترمیم یا عصب کشی به مطب دندان پزشکی مراجعه می کند، دندان پزشک نیاز دارد تا میزان پوسیدگی، وجود کیست یا عفونت در لثه و وضعیت ریشه ها را بداند و برای درمان اولویت بندی کند. در این شرایط یک عکس opg که تمام دندان های دو فک را نشان می دهد، وسیله مناسبی برای تشخیص وضعیت است.
عکس opg در الهیه
یکی از مراکزی که برای تهیه عکس opg در الهیه و مناطق اطراف در دسترس شهروندان قرار دارد، مرکز رادیولوژی الف با تجهیزات مدرن و کادر توانمند است که به بهترین شکل خدمات رادیولوژی فک و صورت را ارائه می کند.
عکس ایمپلنت
برای افرادی که یک دندان خود را از دست داده اند، کاشت ایمپلنت انتخاب درستی است. اما فرایند ساخت و قرارگیری ایمپلنت در فک، پروسه ای دقیق و حساس است.
شرایط فک و دندان ها و موقعیت عصب و عروق در این کار بسیار اهمیت دارد. نمی توان بدون در نظر گرفتن تمام این نکات، اقدام به کاشت ایمپلنت نمود. زیرا ممکن است در جراحی فک، به اشتباه عصب ها و یا سینوس ها آسیب دیده و مشکلات فراوانی برای بیمار ایجاد شود.
از این رو دندان پزشک قبل از هر کاری عکس ایمپلنت را درخواست می کند. عکس ایمپلنت از طرق مختلف رادیولوژی به دست می آید. روش هایی مانند cbct، opg، سی تی اسکن، رادیوگرافی سینوس ها و رادیوگرافی جمجمه برای تهیه این عکس به کار می رود.
هنگامی که وضعیت فک و عصب ها برای دندان پزشک مشخص شد، ایمپلنت ساخته شده در فک قرار گرفته و ثابت می شود. بعد از کاشت نیز یک عکس می تواند موفقیت جراحی را تایید کند.
ممکن است فردی بعد از کاشت ایمپلنت به مشکلاتی نظیر درد و تورم دچار شود. در این شرایط نیز نخستین دستور دندان پزشک، مراجعه به بخش رادیولوژی و عکس برداری از ایمپلنت است تا علت درد و تورم معلوم شود.
عکس ایمپلنت
عکس ایمپلنت در فرشته
اگر به مطب دندان پزشکی مراجعه کردید و دندان پزشک پیشنهاد یک عکس ایمپلنت داد، می توانید برای گرفتن عکس ایمپلنت در فرشته و سایر مناطق به رادیولوژی الف واقع در میدان الف، خیابان مقدس اردبیلی مراجعه کنید.
مدیریت مرکز رادیولوژی الف با داشتن کادری مجرب و فضای مناسب برای انواع خدمات رادیولوژی فک و صورت، کیفیت و دقت عکس های ایمپلنت را تضمین می کند.
منبع: مجله سلامت
ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان یکی از روش های نوین جایگذاری دندان های از دست رفته و یا جایگزینی دندان های پوسیده و خراب است. این روش محبوبیت بسیار زیادی در سطح جهان دارد. علت آن هم مزیت های بسیار زیادش نسبت به سایر روش های جایگزینی است. ایمپلنت در داخل استخوان فک قرار می گیرد و مانند یک ریشه دندان محکم و استوار است. در مورد مراحل و سایر مزیت های ایمپلنت دندان در ادامه همراه باشید.
جنس و اجزای ایمپلنت دندان
ایمپلنت های دندان بر اساس نوع و کیفیت و کاربرد هایشان و بسته به دهان های مختلف از انواع متفاوتی تشکیل می شوند. این تنوع انواع منجر به تنوع جنس و تعداد اجزای ایمپلنت ها می شود. جنس ایمپلنت ها معمولاً از فلزات یا آلیاژ هایی از آن است زیرا باید در داخل استخوان فک پیچ شود و به عنوان یک ریشه مستحکم باشد. از میان فلزاتی که زیاد مورد استفاده قرار می گیرند ، تیتانیوم بیشترین کاربرد و محبوبیت را دارد. علت آن هم مزیت های آن است. خوردگی بسیار پایین در دراز مدت ، مقاومت بالا و پذیرفته شدن توسط بدن انسان و قبول پیوند از مزیت های اساسی آن است. با همه این تفاسیر در برخی مواقع ممکن است بدن فرد به تیتانیوم حساسیت داشته باشد. در این مواقع می توانید از سایر ایمپلنت های دندان نظیر ایمپلنت زیرکونیوم استفاده کنید.
به گزارش شمانیوز در مورد تعداد اجزا نیز همین پراکندگی و تنوع انواع ایمپلنت ها باعث متنوع شدن تعداد اجزا می شود اما در هر صورت اجزای اصلی هر ایمپلنت دندان شامل فیکسچر ، اباتمنت و تاج دندان می باشد.
1- فیکسچر : فیکسچر یا همان پایه ایمپلنت عضو زیرساختی ایمپلنت به حساب می آید که ایمپلنت بر روی آن سوار می شود و با برقراری پیوند با استخوان فک باعث بالا رفتن مقاومت آن می شود.
2- اباتمنت : اباتمنت یا همان رابط در ایمپلنت به عنوان عضو میانی بین پایه و تاج دندان ارتباط برقرار می کند و به بیانی دیگر این دو را به یکدیگر متصل می کند. از قسمت پایینی در پایه پیچ می شود وسری گرد دارد که محل قرارگیری تاج دندان است.
3- تاج دندان : تاج یا همان روکش دندان در واقع دندان مصنوعی جدید است. عضو زیبایی ایمپلنت که به عنوان ویترین محصول نهایی را به نمایش می گذارد. مزیتی که این تاج دندان دارد این است که به صورت انحصاری و متناسب با دندان های طبیعی هر شخص در لابراتور تهیه و تولید می شود. بنابراین پس از قرارگیری جلوه ای بسیار طبیعی دارد.
مراحل کاشت ایمپلنت دندان
در آغاز پس از احساس نیاز به کاشت ایمپلنت دندان باید به یک مرکز ایمپلنت دندان مراجعه کنید و با یک متخصص ایمپلنت دندان مشاوره داشته باشید تا دندان هایتان را بررسی و نظر تخصصی ارائه دهند. در صورتی که نیازی به انجام پیشنیاز هایی نظیر پیوند استخوان ، کشیدن دندان پوسیده و … بود ، باید پیش از عمل ایمپلنت دندان انجام و رفع گردد.
در روز مراجعه برای کاشت در ابتدا با بی حسی موضعی منطقه تحت عمل را بی حس کرده و سپس با ایجاد برشی بر روی لثه به استخوان فک دسترسی پیدا می کنیم. پس از دسترسی با استفاده از مته مخصوص جراحی سوراخی کوچک برای قرارگیری پایه ایجاد می کنیم. این سوراخ باید متناسب باشد ؛ نه خیلی گشاد که پایه در آن لق بزند و نه خیلی تنگ که مشکل در قرارگیری پایه وجود داشته باشد. همچنین جراح باید مراقب باشد که به عصب های اطراف یا سینوس ها آسیبی وارد نکند. پس از ایجاد سوراخ کارگذاری فیکسچر انجام می شود. حال باید مدتی به استخوان فک فرصت استراحت و برقراری پیوند با پایه را داد. در طول این مدت استخوان فک رشد می کند و پایه را در بر می گیرد و پیوند محکم بر قرار می کند. در طول این مدت تاج دندان شخص نیز در لابراتور تولید می شود.
پش از گذشت این چند ماه و مراجعه مجدد در ابتدا بررسی می شود که آیا پیوند به خوبی برقرار شده است یا خیر. در صورتی که مشکلی وجود نداشته نباشد ادامه روند کاشت انجام می شود.
برای ادامه دوباره برشی برای دسترسی داده می شود . این بار نوبت به قرار دادن اباتمنت بر روی پایه است. اباتمنت مانند پیچی در داخل فیکسچر چفت می شود و سر گردش بیرون از لثه برای قرارگیری تاج دندان باقی می ماند. تاج که قرار بگیرد کار تمام است. در انتها بخیه های نهایی زده می شود و توصیه های لازم برای مراقبت از ایمپلنت توسط جراح به شما اعلام خواهد شد.
ایمپلنت دندان مزیت های فراوانی دارد. از همین جهت در میان روش های کاشت دندان بسیار محبوب است. با هم به بررسی چند مورد از این مزایا می پردازیم.
1- ظاهر زیبا : همانطور که پیش تر ذکر شد تاج دندان در لابراتور و متناسب با رنگ ، اندازه و خصوصیات دندان های طبیعی فرد تولید می شود. بنابراین وقتی در داخل دهان قرار می گیرد ظاهری بسیار زیبا و طبیعی برای فرد به همراه خواهد داشت.
2- مقاومت بالا : از آنجایی که پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک چفت می شود و از جنس فلزات ساخته می شود نسبت به بقیه روش های کاشت مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و فشار های مختلف خواهد داشت.
3- طول عمر بالا : با کاشت صحیح و مراقبت های مداوم طول عمر ایمپلنت بالاتر می رود و معمولا اگر به خوبی مراقبت شود برای طول عمر شخص کفایت می کند.
4- بهبود کارایی دهان و دندان : از آنجایی که با استفاده از دندان های مصنوعی یا نداشتن دندان امواناتی مانند جویدن غذا و یا صحبت کردن فرد محدود می شود ، با استفاده از ایمپلنت که کارایی مشابه دندان های طبیعی شخص دارد این محدودیت ها برطرف می شود.
البته در کنار این مزیت ها شاید ذکر این نکات نیز بد نباشد که قیمت ایمپلنت ممکن است کمی بالا بنظر برسد که در مقایسه با کیفیت و طول عمر آن ها منطقی به نظر می رسد. همچنین طولانی بودن مدت عمل به علت نیاز به برقراری پیوند میان استخوان و ایمپلنت نیز شاید برای برخی از افراد نامطلوب باشد.
برای اطلاع از جدیدترین قیمت های ایمپلنت دندان می توانید به سایت مراجعه کنید.